Alene kan vi lidt sammen kan vi alt

Ingen kan løse klimaudfordringerne og energikrisen alene. Heller ikke Lundsby. Derfor samarbejder vi med alle, der ligesom vi ønsker at bidrage til den grønne omstilling. Det gør vi blandt andet i brancheorganisationen Biogas Danmark.

Sammen er vi stærke

Biogas Danmark er brancheorganisationen for alle med interesse i biogas. Organisationen arbejder for hele biogassens værdikæde, der omfatter alt fra nyttiggørelse af husdyrgødning og organiske restprodukter fra landbrug, husholdninger og industri til produktion og anvendelse af biogas og grøn gødning.

Forandring og forundring

Det kommer næppe som den store nyhed, at vi står overfor en energiudfordring. Både på den korte og den lange bane.

På den korte bane skal vi have fundet alternativer til Putins gas. Det ser desværre ud til at gå ud over klimaet, hvor vores fælles klima-ambitioner bliver sat tilbage i takt med at blandt andet forbruget af kul stiger voldsomt.

Forhåbentlig er udfordringen med Putin midlertidig. Men udfordringen med klimaet er vedvarende. Vi har brug for grøn energi – og meget af den. Biogas er en af flere gode energikilder, som vi ved virker.

Vi er vist alle klar over, at der skal forandring til. Og når nu vi er bekendte med det faktum, er det at forundringen tager over.

For når det tager +12 måneder at få en myndighedsbehandling udført, men der ikke bliver etableret en central task force-gruppe for afkortning af behandlingstiden – så undres vi.

Vi undres også, når biogas ikke bliver opfattet som en del af den grønne omstilling og når der, lokalt i kommunerne, ikke udpeges arealer til produktion af biogas. Biogas der kan transporteres via gasnettet og er dermed en central PtX-ressource. Endelig undrer vi os over, at fossilgas og biogas fejlagtigt bliver sammenkoblet i myndighedernes kommunikation.

I Danmark udnytter vi slet ikke den biomasse som faktuelt er til stede. Og vi fjerner ikke de lovgivningsmæssige udfordringer, der hindrer udbredelsen af biogas. Myndighederne kunne med fordel løse den langvarige energikrise med b.la. biogas, ved at sørge for udbygning af eksisterende biogasanlæg her og nu.

Kære politikere. I har dikteret, hvilke mål vi skal nå.
Vi har redskaberne til at gøre det.

Lyst til at vide mere om vores samarbejde?

Du er altid velkommen til at høre mere om Lundsbys måde at arbejde og samarbejde på.

Niels Pedersen
CEO, Lundsby
np@lundsby.dk
+45 40 52 24 89